Waarom is de actiegroep tegen de plannen van de fabrieksdirectie?

Hoofdzakelijk zijn er drie grote redenen:

  • De plannen van de fabriek brengen geen enkele nieuwe job op. Integendeel, ondanks de miljoeneninvesteringen van de fabriek de laatste jaren (47 miljoen euro de laatste 5 jaar), zijn er enkel mensen afgevloeid en ontslagen. Vergeleken met 15 jaar geleden werken er in deze fabriek nu 500 (!) mensen minder. Daarom dat wij als actiegroep ook op sociale media (onder andere) de hashtag #geentorenzonderjobs hanteren.
  • Laten we eerlijk zijn: een fabriek in het historische centrum van een stad, dat is niet meer van deze tijd. Het kan goed zijn dat dit historisch gegroeid is, maar het wordt tijd om naar de toekomst te kijken. De nieuwe bouwplannen van de fabriek passen totaal niet binnen de plannen van het stadsbestuur om Aalst op de kaart te zetten als moderne en fraaie stad. Denken we maar aan de vernieuwing van de stationsbuurt, het nieuwe administratieve centrum en de nieuwbouw ‘Utopia’, om maar enkele mooie projecten te noemen.
  • Er is geen enkele studie die aantoont dat er geen gevolgen zullen zijn van deze nieuwbouw. Zo is het helemaal niet geweten of er nog meer vrachtverkeer of geurhinder zal zijn door de fabriek na het realiseren van de nieuwbouw. Als actiegroep willen we dat hierover eerst duidelijkheid is.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s