Is de actiegroep tegen de fabriek?

Het bezwaarschrift is niet gericht tegen de huidige fabriek. Het bezwaarschrift is gericht tegen de bouw van een nieuwe, bijkomende fabriekstoren in het centrum van Aalst.

De vraag ‘wie er eerst was, de fabriek of de omwonenden’, is dan ook niet van toepassing. Van alle omwonenden was de fabriek eerst, dat klopt. En als we ver genoeg teruggaan in de tijd waren de bomen en planten eerst, en waren er nog geen mensen, laat staan fabrieken.

Dat is dus een zinloze discussie.

We spreken ons als actiegroep ook niet uit voor of tegen de fabriek. Alhoewel alle leden van de actiegroep en de ondertekenaars van het bezwaarschrift ongetwijfeld een uitgesproken mening hebben, gaande van een status quo tot een complete ontmanteling. En dat respecteren we. We staan open voor discussie.

We willen wel duidelijkheid. Omwonenden, stadsgenoten en werknemers van de fabriek hebben daar recht op.

Daarom willen, vragen en eisen we van de directie, en het huidige en volgende stadsbestuur duidelijkheid omtrent ‘stadsplanning’ en meer bepaald de toekomst van de industriële site middenin het centrum. Wil de directie nog meer investeren in automatisering? Wil de directie nog meer mensen ontslaan? Of zal ze investeren in jobcreatie evenredig met de investering in stenen en machines? Hoe ziet het stadsbestuur dit? Zal ze de fabriek (financieel en fiscaal) blijven ondersteunen? Of wil ze in de lijn van andere projecten (Utopia, De Kaaien,…) de herbestemming van Chipka bespreekbaar maken?

Het zijn allemaal vragen waar we een antwoord op willen via een burgerinitiatief dat we binnenkort zullen opstarten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s