Wat na het bezwaarschrift?

Meer dan vijfhonderd personen ondertekenden het bezwaarschrift tegen de bouw van een nieuwe fabriekstoren in het centrum van Aalst. Nog nooit ontving de stad zoveel bezwaarschriften tegen één bouwaanvraag. Bedankt allemaal!

En nu? Hoe gaat het verder?

Binnenkort brengt het stadsbestuur advies uit over deze bouwaanvraag. Want uiteindelijk is het de provincie die zal beslissen.

We hopen uiteraard dat de stad ons krachtig signaal van honderden stadsgenoten niet zomaar naast zich zal neerleggen. We hopen dus dat de stad in april een negatief advies zal uitbrengen.

Maar het gaat nog verder.

Wij willen en eisen duidelijkheid. We hebben met de actiegroep gemerkt dat dit thema leeft bij honderden Aalstenaars. Dus we denken dat we eindelijk de vraag mogen stellen aan alle politici: wat is jullie visie inzake stadsplanning en stadsvernieuwing, zeker en in het bijzonder met betrekking tot de industriële Tereossite in het historische centrum van Aalst?

Zelf nemen we geen standpunt in als actiegroep. Maar we zijn ervan overtuigd dat zowel buurtbewoners, stadsgenoten en, zeker niet te vergeten, de werknemers van de fabriek duidelijkheid verdienen op korte en lange termijn.

In eerste instantie roepen we de politici op om kleur te bekennen in dit dossier. Zeker met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De Aalstenaar heeft recht te weten op welk standpunt hij een stem uitbrengt.

In tweede instantie zullen we binnenkort een burgerinitiatief opstarten om zo spreekrecht op te eisen tijdens een gemeenteraad van het volgende stadsbestuur (dus na de installatie van de nieuwe gemeenteraad in januari 2019).

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s